Teracom etablerer radiostation på Folkemødet

15.5.2014 - Hele Danmark får mulighed for at høre en lang række reportager, interviews og debatter fra Folkemødet på Bornholm, når Teracom etablerer sin egen midlertidige radiostation, der vil blive sendt på DAB

Igen i år etablerer Teracom på Folkemødet sin egen radiostation, som kommer til at sende fra Bornholm og kan høres over hele landet.

Radio Folkemødet vil sende reportager, interviews, debatter mv. direkte fra pladsen fra ”Medieteltet”. Her vil der også være live debat, hvor medieordførerne fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, Troels Ravn, Morten Marinus og Mette Bock sammen med en række topfolk fra mediebranchen, blandt andre DR’s radiochef Tor Arnbjørn og direktør Marianne Bugge Zederkof diskuterer radiomediets fremtid.

Radio24syv har beredvilligt stillet frekvensplads til rådighed på DAB mux 2. Værter på Radio Folkemødet er blandt andre journalist Katrine Nyland Sørensen og Kaare Svejstrup.

- For Folkemødet betyder radiostationen, at en del af de mere end 1800 arrangementer vil kunne høres af lyttere i hele landet. Det kræver blot, at man genindstiller sin DAB-radio, så den finder den nye station. I gennemsnit lytter alle voksne danskere til radio i næsten to timer om dagen, og radio har derfor en stor betydning for oplysning, musik og underholdning, siger Teracoms adm. direktør, Steffen Weber.

Teracom fremhæver det danske radiolandskab, som har særlig stort potentiale både kommercielt og indholdsmæssigt, sammenlignet med andre lande.

- Det er derfor meget glædeligt, at der nu ligger en køreplan for digitaliseringen af radiomediet, og som sikrer, at der kommer flere stationer at vælge imellem. Det er godt, at mediet fortsat udvikles, og at mulighederne for en øget mangfoldighed i æteren sikres. Derfor er det vigtigt for Teracom at bidrage til at sætte radiomediet til debat på Folkemødet, siger Steffen Weber.

Ved radiodebatten på Folkemødet vil det netop blive drøftet, om Danmarks planer for fremtidens radio vil indfri det betydelige potentiale, som radioen har, eller om vi kan forudse en lang årrække, hvor andre lande med identiske vilkår og omstændigheder fortsat gør det meget bedre end os. Debatten foregår lørdag den 14. juni kl. 10-11 og bliver transmitteret direkte på Radio Folkemødet.

Stationen, som er landsdækkende, sender på DAB-radio under hele Folkemødet i perioden 12.-14. juni. På pladsen kan man møde redaktionen på ”Medieteltet” i Danchells anlæg.