Teracom har vundet kystradioen

17.02.2015 - Fredag den 6. februar 2015 blev en stor dag i Teracoms historie, da Erhvervsstyrelsen meddelte, at Teracom har vundet opgaven med at etablere og drive en ny kystradio nødtjeneste i Danmark - en kontrakt med en varighed på 15 år og en kontraktsum på et tre-cifret millionbeløb

Den nye løsning, som understøtter VHF/MF radio kommunikation med skibe i dansk territorial farvand, inkluderer bl.a. et nyt kontrolrumsystem med SAAB Danmark og Danphone som underleverandør samt integration med AIS og DanPilot lods systemer.

- Der er tale om en særdeles betydningsfuld ordre for Teracom, idet den repræsenterer et strategisk skridt i at etablere og drive missionskritisk kommunikationsinfrastruktur for beredskaber, forsvar, forsyningsvirksomheder m.m. i Danmark, siger Åsa Sundberg, koncernchef i Teracom Boxer Group.

Det er Søfartsstyrelsen, som bliver kontraktsejer, mens det er Forsvaret (Søværnet), som skal betjene Kystradio-nødtjenesten. Teracom vandt ordren i skarp konkurrence mod Danskberedskabskommunikation med Frequentis som underleverandør, og Gatehouse som har leveret den eksisterende ”Lyngby radio” tjeneste i Bagsværd.

- Ordren er en bekræftelse på Teracom’s spidskompetance i at etablere og drive missionskritiske net, og yderligere dokumenterer ordren, at Teracom har været i stand til at sammensætte en konkurrencedygtig løsning med ”best-of-breed” komponenter fra eksterne partnere. Det har især en positiv effekt på udviklingsomkostningerne, der således vil blive minimeret, fortæller Lars Kierkegaard, som er konst. adm. direktør hos Teracom A/S.