Teracom har vundet kystradioen

Teracom har vundet kystradioen i 15 år

Fredag den 6. februar 2015 blev en stor dag i Teracoms historie, da Erhvervsstyrelsen meddelte, at Teracom har vundet opgaven med at etablere og drive en ny kystradio nødtjeneste i Danmark - en kontrakt med en varighed på 15 år og en kontraktsum på et tre-cifret millionbeløb.

Den nye løsning, som understøtter VHF/MF radio kommunikation med skibe i dansk territorial farvand, inkluderer bl.a. et nyt kontrolrumsystem med SAAB Danmark og Danphone som underleverandør samt integration med AIS og DanPilot lods systemer.

"Der er tale om en særdeles betydningsfuld ordre for Teracom, idet den repræsenterer et strategisk skridt i at etablere og drive missionskritisk kommunikationsinfrastruktur for beredskaber, forsvar, forsyningsvirksomheder m.m. i Danmark" siger Åsa Sundberg, koncernchef i Teracom Boxer Group.

Det er Søfartsstyrelsen, som bliver kontraktsejer, mens det er Forsvaret (Søværnet), som skal betjene Kystradio-nødtjenesten. Teracom vandt ordren i skarp konkurrence mod Danskberedskabskommunikation med Frequentis som underleverandør, og Gatehouse som har leveret den eksisterende ”Lyngby radio” tjeneste i Bagsværd.

"Ordren er en bekræftelse på Teracom’s spidskompetance i at etablere og drive missionskritiske net, og yderligere dokumenterer ordren, at Teracom har været i stand til at sammensætte en konkurrencedygtig løsning med ”best-of-breed” komponenter fra eksterne partnere. Det har især en positiv effekt på udviklingsomkostningerne, der således vil blive minimeret" fortæller Lars Kierkegaard, som er konst. adm. direktør hos Teracom A/S.

 Se pressemeddelelsen på Mynewsdesk >> 

 

Flere oplysninger hos:

Lars Kierkegaard, Acting Managing Director, Teracom A/S
Mail: lars.kierkegaard@teracom.dk – Mobil: +4551717360
eller www.teracom.dk

Om Teracom A/S

Teracom er Danmarks førende udbyder af analog og digital transmission af radio- og tv-udsendelser og sendenet. Teracom leverer sendenetværk til DR og Digi-TV samt Boxer TV og udbyder teletjenester til danske teleoperatører.